Der er mange hundracer, og det er svært at vælge hund, når man skal ud at købe en. En lille og spændende hund er en shih tzu. Den har specielle personlighedstræk og en dejlig pels.

Der er meget at tænke på hvis du har købt en Shih-Tzu – og du kan læse her om, hvad der er så specielt ved denne hunderace. Den er for det første lille og meget venlig. Men den er også super glad og altid i godt humør. Den elsker dog også at få opmærksomhed. Hunden vejer ikke mere end 5 – 10 kilo, og den er derfor også meget nem at løfte rundt på. Dens pels er lang, og den kan fås i mange forskellige farver. Ofte er den dog primært hvid – men også grå. Skulderhøjden på hunden er 25 cm, og hanner og hunner har den samme størrelse og vægt. De kan derfor også være svære at skelne fra hinanden.

En Shih Tzu er også en lille familiehund

Hunden har et generelt stort behov for pelspleje. Ellers bliver pelsen meget hurtigt filtret. Den er almindelig i udbredelse, og der er rigtig mange af dem her i Danmark. Dens energiniveau er meget gennemsnitligt, og den kan altså godt lide at bevæge sig. Hvor gammel den bliver, er lidt individuelt, men man må regne med omkring 11 – 14 år. Den savler næsten ikke, så det er jo en skøn ting. Så behøver man ikke gå og tørre op efter den. Den har et mindre behov for at grave, men til gengæld er den helt vild med at være social. Man skal sørge for at værne om den og give den al den opmærksomhed, den har brug for. Ellers trives den ikke. Den er egnet til at være avlehund, og den findes også i rigtig mange danske hjem. Folk er vilde med den.