Hunde er med til at gøre livet lidt sjovere. Der er mange dejlige ting ved at eje en hund. Har man en familie, kan det være fint med en familiehund. Er man alene, kan man vælge en anden hund. Har man ikke haft en hund før, så er hunden menneskets bedste ven – og den elsker at lege. Både store og små hunde er legesyge, og de kan godt lide at få en godbid efter træning.

At lege med hunden i en skov er noget af det sjoveste. Danmark har mange skove, og i mange af de danske skove finder man tilmed en hundeskov. Her kan hunden både lege og boltre sig. En god søndag i skoven er noget af det bedste. Ikke bare for hunden, naturligvis – men selvfølgelig også for dens ejer. En hund kan godt lide at træne, og den er vild med at løbe. Har den noget at løbe efter, så bliver den kun endnu mere begejstret. Er den dygtig, kan den få en belønning.

Hunden skal lege hver dag

Det er vigtigt, at hunden kan komme til at lege hver dag. Og engang imellem skal den også have mulighed for at lege med andre hunden. Man kan gå til hundetræning med sin hund, og man kan lære den mange forskellige tricks. Er man i skoven med hunden, kan man medbringe såkaldte dummies. Det er gummifigurer til hunde, som man kaster, og så skal hunden hente dem. Man kan også bruge bolde eller reb, som hunden skal gå efter. Træner man hunden på den måde, så bliver den stimuleret.

Når hunden holdes i fuldt vigør, så bliver livet sjovere for den. Den bliver også holdt i god form, og en glad og træt hund er dejlig at få med hjem. Man skal også huske at have en skøn kurv til den.