Hunden, menneskets bedste ven, og med god grund. En hund er blandt de få, som er til enhver tid glade for at se en. Deres gode humør smitter med det samme af på os. Det er en rar tanke at vide, man kan komme hjem fra enten skole eller arbejde til en god ven, som er glad for at se en. Hvad hvis man ikke har en hund, men er desperat efter at få en god ven? Så er der mange til man skal tage højde for.

Menneskets bedste ven, hunden. En siberian husky er en middelstor hund med en højde på 51-60 cm, som er kendt for sin dejlige tykke pels og ulveagtige udseende. Den tykke dejlige pels skal du dog som sådan ikke frygte fælder, det gør den blot én gang årligt hvor den skifter den gamle pels ud, resten af året fælder den nærmest ikke. Den stammer oprindeligt fra Sibirien, hvilket gør den kan tåle meget lave temperaturer, nederst i denne artikel kan du læse mere om dens dna og arv samt om hvordan dens forfædre er de samme som ulvens der vandrede i det nordlige Sibirien for 35.000 år siden.

Dens familiære træk med ulven har dog ikke sat sit spor på den venlige hundrace. Den er god med børn og andre hunde, samtidig med hunden er ganske intelligent. De har et højt aktivitetsniveau, og er gerne klar til en løbetur. Derfor bruges hundene også ofte som slædehunde, da de netop er i stand til de lange ture samt kolde temperaturer. Dette kan du se et eksempel på i videoen her text, fra Cairgorm løbet, hvor mere end 1.000 siberian huskies er samlet.

Hunden kom første gang til Danmark i 1968, men særlig i de senere år er den sibirske husky blevet meget populær rundt omkring i verdenen pga. kæmpesuccesserien Game of Thrones. I denne serie bruges hunden nemlig i forbindelse med ulve scener, hvor de er frygtsomme men venlige overfor deres ejer. Den øgede popularitet har dog skabt problemer, for ikke alle der ønskede en sådan hund var klar over, at det altså kræver en del træning, at få en velopdraget hund. Da disse uansvarlige hundeejere opdagede hvad det krævede at holde en hund, valgte mange desværre blot at efterlade dem som det ses i artiklen.

Denne triste udvikling har da også fået Game of Thrones stjernen Peter Dinklage til at bede folk om at stoppe med at købe hunderacen for hundens skyld netop fordi udviklingen går i denne retning med, at flere og flere efterlader hunden. Det er en venlig og intelligent hund, som kræver pasning ligesom mange andre, men man skal kunne motionere den. For den sibiriske husky er en kort gåtur altså ikke nok. Den kan godt lide at motionere sig, gerne med en løbetur eller endnu bedre hvis den bliver spændt for en vogn. Dermed ikke sagt, at du skal afskrækkes fra at købe en sådan hund, for den skal ikke motioneres i timevis dagligt, det er blot vigtigt at du er i stand til at give den lidt mere end en kort gåtur.

Den sibiriske husky er altså ikke nødvendigvis mere krævende end så mange andre hunde, dens gener vil blot have den til at motionere, hvilket gør den så aktiv. Det er en sød hund, som passer godt til legesyge børn.