Er der noget bedre end at begrave hænderne i en kraftig og blød hundepels? Rigtig mange hundeejere og -venner vil sige nej, for det føles fantastisk at kæle med en hund, der har masser af pels. Pels der for alles vedkommende har et vigtigt formål for hunden og det, den i sin tid er avlet til.

Når det gælder hunde og ulve, så er den sidste kendt for blandt andet sin pels. Ulve skal kunne holde varmen i de kolde vintre nordpå, og det giver derfor store fordele. Hunde, der er avlet til at have en stor og fluffet pels, vil på samme måde kunne klare kulden på en anden måde end dem uden.

Stor, blød og venlig

Blandt de største hunde derude findes også en af de mest fluffede – Newfoundlænderen. Den findes i farverne sort og brun, og der findes også en variant i sort og hvid, der hedder Landseer. Den er opkaldt efter maleren af samme navn, der altid havde sine elskede hunde med i sine billeder.

Newfen, som den også kaldes, er enorm. En vægt på 70-90 kilo er ikke ualmindeligt. Samtidig er den blid og venlig, og den elsker at være sammen med mennesker, børn som voksne. Noget den elsker lige så meget er vand. Den er en fantastisk svømmer, og dens kraftige pels og underuld beskytter mod kulden. Den er oveni en fantastisk redningshund, og der er mange vidnesbyrd om den store hund, der kommer mennesker til undsætning i vandet.

Den kraftige pels og underulden kræver meget pleje. Den bør børstes dagligt for at fjerne løse hår, men også for at fjerne alt det skidt, der sætter sig i den kraftige pels. Den kræver noget plads, men det er kun på grund af størrelsen. Den er nemlig ikke blandt de mest aktive hunde derude.

Vinter er på grund af pelsen den bedste årstid. De vil nemlig gerne have det koldt.